Kokenut siivousalan tekijä tuo hymyn ihmisten huulille – hän on Clean Touchin keulahahmo

Clean Touch siivouspalvelu on perustettu vuonna 2003 tuomaan iloa ja arjen helpotusta yrityksiin ja koteihin. Ravintoloita ja hotelleja enimmäkseen siivonnut Clean Touch on laajentanut toimintaansa myös koteihin, kauppoihin, kouluihin ja liiketiloihin.

Vuonna 1993 Nigeriasta Suomeen kotiutunut Clean Touchin toimitusjohtaja, Kenneth Sule, on kokenut tekijä siivousalalla. Hän on toiminut ohjaajan ja johtajan tehtävissä aikaisemmin siivousalan yrityksissä ja risteilylaivoilla, joten oman yrityksen perustaminen oli luonnollista.

“Olen toiminut ohjaajana ja johtajana jo jonkin aikaa joten oman yrityksen perustaminen ei ollut lainkaan yllättävä ratkaisu. Intohimoni ovat ihmisten kanssa keskusteleminen ja asiakaspalvelu. Haluan, että asiat tehdään asianmukaisesti asiakasta kuunnellen. Nyt saan ottaa tämän kaiken vastuulleni”, Kenneth kertoo.

Puhdas koti parempi mieli

Kenneth on työskennellyt hotellien ja ravintoloiden parissa pitkään, ja on laajentamassa entistä enemmän kotisiivoukseen. Hän kokee, että kotisiivous on hyvin erityistä ja eroaa paljon esimerkiksi ravintolan ja hotellin ympäristöstä.

“Kotia siivotessa täytyy olla täysi luottamus. Saat avaimet toisen kotiin, ja tavoitteena on tehdä niin hyvää jälkeä, jotta asiakas voi työpäivän jälkeen tulla rentoutumaan puhtaaseen kotiin”, mies kuvailee.

Hänen mielestään kaikkein tärkeintä on asiakkaan onnellisuus ja tyytyväisyys. Toiseksi tärkeintä on luottamus puolin ja toisin. Luottamuksen ansiosta hän on saanut lisää asiakkaita ihmisten antaessa suositteluja oman kokemuksensa perusteella.

“Parasta työmotivaatiota on kun asiakas sanoo kiitos”

Kenneth uskoo luottamukseen ja asiakastyytyväisyyteen. Hän käy päivittäin tapaamassa työntekijöitään ja varmistamassa, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Asiakkailta saamaa palautetta hän pitää tärkeänä yrityksen kehityksen kannalta.

“Kun lähetän työntekijät tekemään töitään, haluan että asiakkaat luottavat heidän tekemään lopputulokseen. Kun työt on tehty, haluan että he ovat tyytyväisiä”, hän kuvailee.

Clean Touchin työntekijät eivät ole vain työntekijöitä. He ovat yhtälailla ystäviä ja perhettä, joiden kanssa kommunikoidaan jatkuvasti. Kenneth kuvailee suhdetta työntekijöihinsä ainutlaatuiseksi.

“Työntekijäni ovat myös ystäviäni. Juttelen heidän kanssaan työasioista, mutta olen myös käytettävissä jos ilmenee ongelmia missä vain elämän tilanteessa. Yritän ohjata heitä parhaani mukaan”, mies tunteilee.

“Haluan saada hymyn ihmisten huulille”

Tulevaisuudessa Kenneth haluaa valloittaa koko Suomen siivousalan markkinat. Hän haluaa vaikuttaa suomalaiseen palveluun, ja tuoda tietysti omaa yritystään enemmän esille ainutlaatuisuudellaan.

“Haluan tehdä yrityksestäni ainutlaatuisen. Haluan, että ihmiset ovat tyytyväisiä työn laatuun. Ennen kaikkea haluan saada hymyä ihmisten huulille”, hän unelmoi.

Lopuksi Kenneth haluaa painottaa onnellisuuden tärkeyttä elämässä.

“Kun teemme normaalia työtämme, unohdamme joskus mitkä ovat tärkeitä asioita. Minulle puhdas koti on erittäin tärkeä. Kun tulet töistä kotiin, voit rentoutua puhtaassa ja hyväntuoksuisessa kodissa. Se on tärkeää ja tekee onnelliseksi”, hän summaa.